Mi az a Bioelérhetőség?

A bioelérhetőség alatt annak mértékét értjük, amilyen mennyiségben a már emésztett anyag felszívódik a szervezetbe, majd a vérben meghatározható anyag-koncentrációval mérjük. Az adott anyag bioelérhetőségének jelentős meghatározói a vérben való megjelenés gyorsasága és mértéke. A bioelérhetőség, a biológiai aktivitás és a biopotenciál a tápanyagokkal foglalkozó irodalomban gyakran felváltva fordulnak elő, egymással keveredve, ezért tisztázni kell a fogalmak mibenlétét.

A bioelérhetőség a felvétel után az adott anyag vérben mérhető koncentrációjára vonatkozik, míg a többi fogalom a tápanyagnak a biológiai és funkcionális hatására vonatkozik.

CoQ10 vízben oldhatatlan, és zsírokban is csak bizonyos fokban oldódik. Ez a tulajdonsága felel a CoQ10 rossz bioelérhetőségéért. Ebből következik, hogy ha sikerül a CoQ10 vízoldékonyságát megoldani, az nagyban növeli a bioelérhetőségét. Ez volt a célja a levédett Biosolv eljárás kifejlesztésének, aminek során a CoQ10 részecskéit submikronos szintre csökkentették, és az ebből adódó anyagot (Q-Gel) tesztelték embereken. Öt vizsgálatot végeztek abból a célból, hogy a Q-GEL bioelérhetőségét meghatározzák, és egyértelműen a legjobb bioértékelhetőséget a Q-GEL-el kapták a többi (olajos kapszula, tabletta, porforma) CoQ10 kiszerelési formulával összehasonlítva, miszerint a legmagasabb szérumszintet kapták a legrövidebb idő alatt.
A Q-Gel-ben formulált CoQ10 nagyobb bioelérhetőségének köszönhetően igazi siker lehet a többi CoQ10 kiszereléssel összevetve.| Nature's Edge | Q-Gel | Samento | Online rendelés |

Interhealth Slovakia s.r.o.
interhealth