Antioxidáns Rx tabletta
Szabadgyökök nélkül, szabadon!

(Kattintson a dobozra az összetételek megtekíntéséhez!)

Mik az oxidánsok?
Az oxidánsok más néven a Szabad Gyökök a természetes anyagcsere melléktermékei, melyek folyamatosan jelen vannak az emberi testben. Ezek igen reagens molekulák, melyek bizonyos értelemben "szabadon" kereshetnek más molekulákat, és hozzájuk kötődve segíthetnek vagy árthatnak a testnek. Az oxidánsok kétféle módon segítik elő a gyógyulási folyamatot. Egyrészt segítenek a testnek megbirkóznia az olyan sérülések, okozta gyulladással, mint például a ficam. Másrészt elpusztítják a káros baktériumsejteket. Néha ezek az oxidánsok "elromlanak" és mind az egészséges, mind a beteg sejteket károsítják. Az oxidánsokat környezeti és életviteli tényezők hozzák létre, mint például a dohányfüst, a levegőszennyezettség, az érzelmi stressz, a túlzottan kimerítő testedzés és a magas hőmérsékletre hevített étrendi zsírok.

Mik az antioxidánsok?
Az antioxidánsok stabil molekulák, melyek az instabil oxidánsokhoz kötődnek és semlegesítik azokat. Kétféle antioxidáns van, mely véd az oxidánsok nem kívánt (rossz) hatása ellen - ezek az endogén és az exogén antioxidánsok. Az endogén antioxidánsok a testben termelődnek, ezek a természetes antioxidánsok hatékonyak, de nem elegendőek a jelenlegi környezeti behatások ellen. Ezért az exogén antioxidánsok segítségére is szükség van (ezek a testen kívül termelődnek). Az oxidánsokat mindig is összefüggésbe hozták a szívbetegséggel, a rákkal és a korai öregedéssel. A szívbetegség egyik gyakori oka az atherosclerosis, vagyis azoknak az artériáknak az elzáródása, melyek vérrel és tápanyaggal látják el a szívet. A legújabb kutatás szerint az oxidánsok aktiválják, vagyis "bekapcsolják" az LDL-koleszterint, ezáltal az LDL-koleszterin molekulák hajlamosabbak lesznek arra, hogy az artériák falaira tapadjanak. Az oxidánsok kétféle módon játszanak szerepet a rák kifejlődésében azáltal, hogy a különben egészséges sejtek génjeit (DNA) aktiválják. Az oxidánsok által aktivált gének (1) gyorsuló sejtnövekedést okozhatnak, vagy (2) megakadályozhatják a sejteket abban, hogy természetes halállal haljanak meg. Az oxidánsok romboló- és az antioxidánsok védő hatása közötti egyensúly kihat az öregedési folyamat gyorsaságára.

Hogyan lehet elkerülni az oxidánsok okozta kárt?
Az oxidánsok okozta potenciális károk közül néhányat el, lehet kerülni életmódváltozással. A környezeti tényezők, mint például a cigarettafüst, a légszennyezettség és az ultraviola fény képesek hatalmas mennyiségű oxidánst termelni. Az oxidánsokat nem lehet teljes mértékben megsemmisíteni, de a káros körülmények korlátozása célszerű és javasolt.

Mikor ajánlott elkezdeni az antioxidánsok szedését?
Minél hamarabb, annál jobb, a felnőttkor elérése után. De soha nem késő elkezdeni - bármely pillanatban lelassíthatja az öregedési folyamatot, mivel az folyamatosan zajlik.

Termékünk kizárólag azt a vitamincsoportot tartalmazza, melyek az antioxidáns molekulák hatását erősítik.| Nature's Edge | Q-Gel | Samento | Online rendelés |

Interhealth Slovakia s.r.o.
interhealth