Kálcium, Magnézium + Cink
Egy igazi csontforrás

(Kattintson a dobozra az összetételek megtekíntéséhez!)

A Kálcium, a Magnézium és Cink ásványi anyagok kombinált formában történő bekerülése a szervezetbe azért is előnyös, mert így segítik egymást a felszívódásban.

A Kálcium a szervezetben, legnagyobb százalékban található ásványi anyag, a csontok fő alkotó eleme. A gyakori hát- és derékfájás gyakran az elégtelen kálcium fogyasztással függ össze. Nőknél a menopausa idején fokozott kálcium bevitel szükséges, mivel gyakran felborul a szervezet kálcium-egyensúlya. Nélkülözhetetlen a véralvadáshoz, hiányában az alvadást segítő enzimek nem képesek kifejteni hatásukat. Biztosítja az erős csontokat és az egészséges fogakat, fontos szerepet játszik az álmatlanság enyhítésében, a vas felszívódásában. Segíti az idegrendszer működését, különösen az ingerület átvitelt. Felelős többek között a normális szívműködésért és vérkeringésért is.

A Magnézium elsődleges szerepet tölt be a fehérjeszintézisben és a szervezet energiatermelő folyamataiban résztvevő enzimek működésében. Magnézium-ionok szükségesek az izmok működéséhez, különösen a szívizomzat igényel nagyobb mennyiséget.
A Magnézium befolyásolja a kálcium és foszfor anyagcserét, így szerepet játszik a csontok és a fogak épségének megőrzésében. Segít leküzdeni a depressziót, megakadályozni a kálcium lerakódását, kálciumot tartalmazó vese- és epekövek keletkezését. Kálciummal kombinálva nyugtató hatása lehet, mely a szellemi tevékenységet és az értelmi tisztaságot nem csökkenti.

A Cink központi szerepet tölt be az anyagcsere-folyamatokban, összehangolja az egyes enzimek működését, megőrzi a sejtek épségét. Alapvető a vér PH-nak beállításában, így segít fenntartani a szervezet belső egyensúlyát, hiányában lassul az izmok fejlődése, gyengül az immunrendszer. Nélkülözhetetlen a fehérjék szintéziséhez, és bizonyított, hogy fontos szerepet játszik a prosztata normális működésében, az összes szaporodási szerv kifejlődésében. Bizonyos védelmet nyújt a környezetszennyezéssel szemben is, mivel megakadályozza az ólom és a kadmium beépülését a szervezetbe. Meggyorsítja a belső és külső sebek gyógyulását. Újabb vizsgálatok a Cinknek is jelentőséget tulajdonítanak az agyműködésben.

Ajánljuk mindazoknak, akiknek fokozott kalcium bevitelre van szükségük, így különösen menopausa, posztmenopausa időszakában valamint várandós kismamáknak.

Ajánljuk továbbá megnövelt magnézium tartalma miatt sportolóknak és azoknak, akik fokozott fizikai megterhelés alatt állnak, az izomgörcsök enyhítése érdekében.

Cink tartalma miatt ajánljuk azoknak is, akik a folyamatos környezeti ártalmak ellen védekeznének.| Nature's Edge | Q-Gel | Samento | Online rendelés |

Interhealth Slovakia s.r.o.
interhealth